Koristeći ''online'' platformu ideja je povezati sve zaiteresirane stručnjake sa zajedničkim nazivnikom ''potres'' koji bi mogli doprinijeti rješavanju aktualnih ''potresnih'' problema u Hrvatskoj. Počelo je s povezivanjem stručnjaka na terenu koji su odradili preglede oštećenih zgrada, ali javili su se i brojni ostali stručnjaci koji nisu bili u mogućnosti izravno sudjelovati u pregledima, ali svojim znanjima mogu doprinijeti na različitim poljima.  

Prvo su se javili znanstvenici sa različitih Sveučilišta u Hrvatskoj (Zagreb, Split, Osijek i Rijeka), ali i brojni ''naši'' stručnjaci iz inozemstva što je neprocjenjiva podrška. Kvalitetnim povezivanjem svih, uključujući gradske i državne institucije, osigurala bi se kvaliteta, efikasnost i brza prilagodba na goruće probleme što je nužno za kvalitetan proces obnove Zagreba, ali i bilo kojeg drugog grada u Hrvatskoj.

Unutar ove internet stranice planira se dati prilika svim stručnjacima da daju svoj doprinos prema svojim mogućnostima ili kroz konkretne prijedloge ili savjete ili korekciju uočenih nedostatak i slično. Dodatno, ideja je napraviti skup ''životopisa'' (referenci) svih zainteresiranih stručnjaka i mrežu/kartu koja bi omogućila brzo povezivanje znanja s ciljem optimalnog rješavanja problema.